Film - om ett bättre Östersjön

Race For The Baltic, grundat av Niklas Zeenström under Zennström Philanthropies syftar till att hantera och lösa utmaningarna med Östersjön som tillhör världens mest förorenade vatten där en sjättedel av havets bottnar är döda på grund av övergödning. Med en lösningsorienterad aprroach och genom att samla krafter inom näringsliv, kommuner, bland entreprenörer, forskare och regeringar finna hållbara lösningar, både för renare av och skapa tillväxt.

Sedan starten på 2016 har jag varit kommunikationsrådgivare i detta samt bidragit till flera produktioner inom webb, film, bild, print med mera. Senast ut är en film om programmet Balticseacityaccelerator som fungerat som en pilot som precis övergår i fas två för att skalas upp och involvera 100 städer i nio länder runt Östersjön. Målet. Att skapa tillväxt i regionen och ett renare hav. En viktigt film adresserad till främst beslutsfattare, politiker, näringsliv, investerare och Dig! 

Tack till

Idé/Regi/produktion - Kristofer Samuelsson
Intervju/text/projektledning - Merci Olsson
DoP - Kristofer Samuelsson
Edit - Crispfilm & Kristofer Samuelsson
Grading - Max Strömberg, SWISS
Drönarpilot - Alexander Dawson
Boatdriver - Mikael Rudefors
Advisors and great support - Barbara Jackson, Emma Gabrielsson, Merci Olsson, Marc Klaus
Gripp/Gaffa - Hannes Kalmér, Magnus Andersen, Tobias Björkgren

 

http://balticseacityaccelerator.com/